Hetet bele, mint Szarajevóban!

MOCSKOS KAMPÁNY

MOCSKOS KAMPÁNY

VÉGRE MEGINT

2018. február 24. - Dr. Ötvös

mklogo1jpg.jpg

És kezdjük mindjárt azzal hogy

"Zsidó honfitársaink példát vehetnének azon zsidó honfitársainkról, akik méltányolták Horthy Miklós kormányzó bátor döntéseit!"

A Free Szabolcs Hírügynökség örömmel jelenti, hogy a Szabolcs megyében gyökerező sötétség eszméje megszállta Magyarországot. Ezen eszme egyik régi élharcosa ZAVAROS LEZSÁK SÁNDOR költő, a parlament alelnöke. Nemrég megpróbált írni egy beszédet. Erősen húzott, csak egy kicsit javított, tényekkel kiegészített változat:

lezsakcut.jpg

- Te jól tudod Uram, hogy nem a kedveskedő nosztalgia, még kevésbé a provokáló szándék vezet bennünket, hanem az ostobaság, amikor a Horthy családra és Horthy Miklósra emlékezünk. Mert nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a vesztes háború után, a kíméletlen és brutális kommunista terrort követően a kivérezett magyarságnak és a példátlanul megcsonkított hazánknak olyan vezetőt adtál Uram, vitéz nagybányai Horthy Miklós személyében, aki képes volt így-úgy rendbe tenni országunkat a két világháború között. Viszont revíziós politikája délibáb volt.

Horthy Miklós a hitleri hadvezetéssel szemben is vette a bátorságot a lengyelországi lengyel és köztük zsidó menekültek befogadásához. Utóbbiakat az első adandó alkalommal Ukrajnába deportáltuk, majd dacolva a hitleri hadvezetéssel megtagadtuk visszafogadásuk. SS legények halomra lőtték őket.

A kormányzó úr vette a bátorságot és 1944 tavaszán szabad kezet adott a Sztójay-kormánynak a zsidókérdés megoldására. Végignézte a vidéki zsidók kegyetlen kirablását és haláltáborba hurcolását. Se hazai egyházi vezetők, se a pápai nunciatúra tiltakozása meg nem hatotta. Csak a pápa nyílt levele és az amerikai elnök fenyegetése után állította le a deportálásokat, megmentve ezzel a fővárosi zsidóságot - s talán saját életét is.

Nem botrány tehát, inkább elmeállapot, hogy az iszonyú és embertelen holokauszt, a vészkorszak emléknapján, katolikus szentmise keretében emlékezünk Magyarország református vallású kormányzójára és családjára. Hiszen idősebb fia tragikus halála, ifjú Horthy Miklós elrablása, a német megszállás, nemzetünk háborús veszteségei, a szovjet-orosz megszállás és kommunista uralom mind-mind az ő politikájának eredményei.

A család háborús életének és emigrációs utóéletének rendíthetetlenül hűséges szolgálója volt Ilona asszony, Horthy István kormányzó-helyettes özvegye, aki a kormányzó mellett a vészterhes fenyegetettségben részt vállalt a kiugrási kísérlet és a zsidómentés kockázatos részfeladataiból, bár utóbbiból egy sem akadt.

Jól tudom, Uram, hogy szinte lehetetlent kérek. Akik elszenvedték az üldöztetést, a megbélyegzést, a haláltáborok megsemmisítő borzalmait, azok és utódaik örökké sirató kegyelete szent és sebezhetetlen. És jól tudom, hogy akik jogfosztották, kirabolták és halálba hajtották honfitársainkat azoké az örök szégyen. Mégis azt kérem tőled, Uram, hogy segíts bennünket a megbékélésben, anélkül, hogy szembe kellene néznünk azzal, ami valójában történt!

munkacs1944_jpg.jpg

 

*

Ha kedveled Zavaros Lezsák nemzeti ájtatos stílusát: beszélye itt. Egyébként

mksloganhead.jpg

Legközelebb meztelen királyokkal és sanyarú sorsú magyar államférfiakkal fogunk megismerkedni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mocskoskampany.blog.hu/api/trackback/id/tr4713693346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása