Hetet bele, mint Szarajevóban!

MOCSKOS KAMPÁNY

MOCSKOS KAMPÁNY

"A végén mégis mindig mi győztünk"

Március 15-én Orbán Viktorról kiderült, hogy csak fingja van a magyar történelemről.

2018. március 16. - Dr. Ötvös

 

Mi magyarok nagyon büszkék vagyunk történelmünkre. De mivel nem ismerjük, tanulni sem tudunk belőle. Pedig ismerete fontos lenne, hogy ne kövessük el megint ugyanazokat a hibákat. Nemrég Lezsák Sándor és Boross Péter alakította saját elképzeléseihez a múlt történésit. Tegnap az Überführer ebben a mondatban foglalta össze a magyar történelem lényegét:

"Sohasem ment könnyen, de a végén mégis mindig mi győztünk."

Mert "végül csak hazaküldtük a szultánt a janicsárjaival."

Hazaküldtük?
Na mi aztán nem.
Sőt! Mi hívtuk be őket a nyugat ellen.

Az úgy kezdődött, hogy volt egy profi hadseregünk, a Fekete Sereg, de azt Mátyás halála után az ország nagyjai feloszlatták, mert túl drágának találták. Helyette azt találták ki, hogy olyan királyt választanak, akinek másik országa is van, annak segítségével majd megvédjük magunkat a töröktől. Ulászló cseh királyt választották, miközben gondosan kisajátították az állami jövedelmeket, egymással marakodtak, és elhanyagolták az ország védelmét. Jött a Mohácsi vész, ami után a törökök még hazamentek. Viszont odaveszett Ulászló fia, Lajos király.

Két jelölt volt. Az egyik, a nyugat leghatalmasabb fejedelmének, V. Károly Német-római császárnak testvére, Ferdinánd cseh király és osztrák főherceg, aki egyébként egy családi szerződés értelmében örökölte a magyar trónt. A másik, a nemzeti párt jelöltje, Szapolyai János erdélyi vajda, az ország leggazdagabb főura, aki lekéste a mohácsi csatát. Aztán érintetlen seregével végignézte a törökök garázdálkodását. Majd kivonulásuk után elfoglalta Budát, Esztergomot és Székesfehérvárt, ahol egy olyan országgyűléssel, melynek nem volt rá felhatalmazása, királlyá választatta magát. Az egy hónapra rá törvényesen összehívott királyválasztó országgyűlés viszont Ferdinándra szavazott. A polgárháborúban gyengébbnek bizonyuló Szapolyai a szultántól kért segítséget. És a törökök nagyon rendesek voltak. 150 éven át segítettek. Ennek a segítségnek végül egy nagy európai török ellenes koalíció vetett véget.

Aztán "hazaküldtük a Habsburg-császárt a labancaival."

Kicsoda?
Mert Rákóczi nem küldte. Kossuth nem küldte. Deák pláne nem küldte. Se Andrássy, se Tisza pláne nem. Akkor az őszirózsás forradalom? A Nemzeti Tanács? Vagy Károlyi Mihály, akivel elvitették a Trianon balhét? De ha ők sem, akkor ki? Ki küldte haza a labancokat? De talán ez nem is olyan fontos, ha egyszer megint mi győztünk.

Aztán hazaküldtük még "a szovjeteket az elvtársaikkal".

Szép győzelem volt ez is. Korábban koldulni jártunk hozzájuk, aztán mikor már ők sem tudtak adni, mi csődbe mentünk, ők kivonultak.

És "most hazaküldjük Gyuri bácsit is a hálózatával egyetemben."

Uram, irgalmazz! Még egy ilyen orbáni győzelem, és végünk.

 

irrealworld1945cut.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mocskoskampany.blog.hu/api/trackback/id/tr3013743562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stupidity 2018.06.04. 14:58:20

Minden mondattal egyetértek! Hozzátenném még, hogy a magyarok még a kultúrájukra is büszkék, amit szintén csak nagyon kevesen ismernek. Nem szeretik ezen keveseket se, a kisebbségeket se, nem ismerik a földrajzát se az országuknak, egy földgömbön inggombbal letakarható náció képzeli magát tényezőnek. De nem az értelmiségünk felelős ezért? Az a selejtes tanítói/tanári kar, akiknek 100 évük lett volna irányváltást mutatni. Gimis társaim közül - megdöbbenésemre! - a gyengébbek lettek tanárok, sőt: vezető tanárok, isk.igazgatók. Persze lányok, akiket könnyebb befolyásolni. S ezzel nem támadom a nőket! Mivel a női egyenjogúság is gyerekcipős nálunk (is). A hímnemű, nagymellényű politikai szélhámosok intézik így, akik igazából tetszenek a magyarok többségének, hisz magukra ismernek bennük.

bobócim 2018.06.04. 18:00:09

Az önbecsapás is végtelen, nem csak az emberi hülyeség.
Bár a kettő összefügg.
süti beállítások módosítása